ورود ثبت

ورود به حساب کاربری

مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

فیلد های دارای علامت (*) ضروری هستند.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *
Captcha *
سوالهای رایج در مورد اتریش-FAQ

سوالهای رایج در مورد اتریش-FAQ

سئوالهای رایج در مورد اتریش - FAQ

 

  • مراکز تاييد کننده موسسات آموزشی معتبر

کدام مرکز در اتريش مسئول معرفی مراکز آموزشی معتبر می باشد؟

مسئول مشخص نمودن مراکز آموزشی معتبر در اتريش، وزارت آموزش، علوم و فرهنگ (Bundesministeruim für Bildung, Wissenschaft und Kultur) می باشد.

بزرگترين سازمان اطلاع رسانی  اتريشی در باره امکانات تحصيلی دانشگاهها ، تحقيق و همکاريهای آکادميک و استفاده از بورس تحصيلی در اتريش می باشد.

         http://www.bmukk.gv.at

  • شرايط اخذ پذيرش از دوره های تحصيلی/ مقاطع تحصيلی مختلف:

الف) شرايط عمومی ورود به مراکز آموزشی اتريش به چه نحوی می باشد؟

اگر شخصی ديپلمه باشد يعنی 12 سال تحصيل کامل و يا ديپلم نظام جديد + يک سال پيش دانشگاهی داشته باشد، نمی تواند مستقيماٌ برای دانشگاه های اتريش اقدام نمايد بلکه بايد قبولی در کنکور سراسری را داشته باشند تا بتوانند برای دانشگاه های اتريش اقدام نمايد.

برای ورود به دانشگاه های اتريش داوطلب بايد دانشجوی رشته مورد نظر و مقطع مورد نظر در دانشگاههای سراسری ( دانشگاه آزاد مورد قبول نمی باشد ) در کشور خود باشد،به عبارت ديگر ديپلم به تنهايی قابل قبول دانشگاه های اتريش نيست.

اگر شخصی در ايران فوق ديپلم، ليسانس و يا اصولا فارغ التحصيل باشد حتما بايد از دانشگاه شان در ايران نامه اجازه تحصيل در مقطع بالاتر را به دانشگاه اتريش ارائه دهند.

يعنی اگر کسی مثلا در ايران فوق ديپلم داشته باشد می بايست حتما از دانشگاه شان در ايران نامه اجازه تحصيل در مقطع کارشناسی را به دانشگاه اتريش ارائه دهند.

ب) شرايط اخذ پذيرش برای دوره های کارشناسی چگونه است؟

داوطلبان تحصيل در مقطع کارشناسی می بايست در یکی از دانشگاههای ایران که ورود به آنها از طریق آزمون سراسری میباشد در مقطع کارشناسی رشته مورد نظرشان ( رشته ای برای ادامه تحصیل در اتریش انتخاب خواهند کرد) پذیرفته شوند که بتوانند جهت تایید، نامه از سازمان سنجش بگیرند و حتما در آن دانشگاه ثبت نام کنند و گواهی اشتغال به تحصیل بگیرند تا بتوانند در مقطع کارشناسی اتريش پذيرفته شوند.

ج) شرايط اخذ پذيرش برای دوره های کارشناسی ارشد چگونه است؟

داوطلبان تحصيل در مقطع کارشناسی ارشد می بايست در یکی از دانشگاههای ایران که ورود به آنها از طریق آزمون سراسری میباشد در مقطع کارشناسی ارشد رشته مورد نظرشان ( رشته ای برای ادامه تحصیل در اتریش انتخاب خواهند کرد) پذیرفته شوند که بتوانند جهت تایید، نامه از سازمان سنجش بگیرند و حتما در آن دانشگاه ثبت نام کنند و گواهی اشتغال به تحصیل بگیرند تا بتوانند در مقطع کارشناسی ارشد اتريش پذيرفته شوند.

د) شرايط اخذ پذيرش برای دوره های تحصيلی هنر چگونه است؟

رشته هايی مانند: نقاشی، مجسمه سازی، گرافيک، موسيقی، کارگردانی، تئاتر، هنر پيشگی، طراحی صنعتی، عکاسی، سراميک و ........... که زير شاخه های رشته هنر هستند، شرايط پذيرششان با رشته های ديگر متفاوت است.

بدين ترتيب که کسانی که متقاضی ادامه تحصيل در اين رشته ها هستند می بايست چند تا از نمونه کار های خود بهمراه مدارک تحصيلی شان را برای دانشگاه ها يا دانشگاه های هنر اتريش بفرستند و پس از قبولی مدارک، اجازه امتحان ورودی رشته مورد نظر به متقاضی داده می شود که معمولا اين امتحان امتحان عملی می باشد . پس از قبولی در اين امتحان ورودی متقاضيان می توانند پذيرش تحصيلی خود را از دانشگاه دريافت نمايند. به عبارت ديگر، تحصيل در رشته های هنر کنکور دارد.

ه) شرایط ورودبرای ادامه تحصیل در مقطع دکترا چگونه است؟

برای تحصیل در مقطع دکترا در ابتدا میباست متناسب با رشته و گرایش رشته فوق لیسانس متقاضی، در دانشگاههای اتریش استاد راهنمایی پیدا شود که موضوع پایان نامه فوق لیسانس متقاضی را بپذیرد یا در راستای موضوع مورد علاقه ایشان جهت دکترا جای خالی داشته باشد و  در همان موضوعات مربوطه در گروه خود position باز  بدهد و به متقاضی نامه موافقت خود مبنی بر قبولی سوپروایزری را بدهدکه متقاضی بتواند با آن موافقت نامه استاد به بخش خارجیان دانشگاه مدارک خود را بفرستد و پذیرش نهایی دکترا را دریافت نماید.

  • اعتبار مدرک تحصيلی کسب شده در ايران از نظر نظام آموزشی اتريش: 

الف) آيا مدرک پايان تحصيلات دوره دبيرستان ( دیپلم ) و مدرک پايان تحصيلات دوره پيش دانشگاهی در ايران، مورد تاييد اتريش است؟

بله

ب ) آيا مدرک پايان تحصيلات دوره کاردانی در ايران، مورد تاييد اتريش است؟

از آنجايی که مقطع کاردانی در اتريش وجود ندارد و طول دوره تحصيل در مقطع کارشناسی اتريش تنها3-4  سال می باشد، دانشجويانی که مقطع کاردانی خود را در ايران اخذ نموده اند با توجه به دانشگاه شان که حتما باید دولتی باشد، می توانند برای مقطع کارشناسی اتريش اقدام نمايند و حتما بايد از دانشگاه شان در ايران نامه گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع کارشناسی را به دانشگاه اتريش ارائه دهند.

ج) آيا مدرک پايان تحصيلات دوره کارشناسی در ايران مورد تاييد اتريش است؟

بله، اما حتما بايد از دانشگاه شان در ايران نامه گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع بالاتر ( کارشناسی ارشد ) را به دانشگاه اتريش ارائه دهند که این دانشگاه میبایست دانشگاه دولتی و ورودش از طریق آزمون  سراسری باشد. کلیه مدارک دانشگاههای آزاد مورد تایید دانشگاههای دولتی و ممتاز مورد تایید نمی باشد. یعنی در صورت نداشتن گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع بالاتر متقاضی میتواندمجددا برای تحصیل مقطع لیسانس در اتریش اقدام نماید.

د) آيا مدرک پايان تحصيلات دوره کارشناسی ارشد در ايران، مورد تاييد اتريش است؟

بله، اما حتما بايد از دانشگاه شان در ايران نامه گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع بالاتر ( دکترا ) را به دانشگاه اتريش ارائه دهند که این دانشگاه میبایست دانشگاه دولتی و ورودش از طریق آزمون سراسری باشد. کلیه مدارک دانشگاههای آزاد مورد تایید دانشگاههای دولتی و ممتاز مورد تایید نمی باشد. یعنی در صورت نداشتن گواهی اشتغال به تحصیل در مقطع بالاتر متقاضی میتواندمجددا برای تحصیل مقطع فوق لیسانس در اتریش اقدام نماید.

  • توصيه در انتخاب مرکز آموزش زبان: 

آيا انتخاب مراکز آموزشی که در آنها تعداد دانشجويان ايرانی زياد است به نفع دانشجويان می باشد؟

تجربه ما نشان می دهد که بيش از 90 درصد دانشجويان ايرانی علاقمند به تحصيل دراتريش ، در بدو ورود خود به زبان آلمانی تسلط ندارند و اگر به مراکزی اعزام شوند که در آنها تعداد دانشجويان ايرانی زياد است، خيلی دير تر به اعتماد به نفس کافی جهت حل مشکلات خود می رسند و به مدت زمان بيشتری برای تسلط يافتن به زبان آلمانی، نياز دارند.

 پذيرش تحصيلی مشروط: 

پذيرش تحصيلی مشروط در اتريش به چه معنی است؟

نظام آموزشی اتريش به دانشجويان خارجی اين امکان را می دهد که، اگر در زمان ارسال مدارک تحصيلی خود به دانشگاه های اتريش، مدرک زبان آلمانیشان آماده نیست یا مدرک زبان آلمانی ندارند مدارک تحصيلی خود را به مراکز آموزشی اتريش ارسال نمایندو موسسات آموزشی  اتريش می توانند بدون در دست داشتن مدرک زبان آلمانی پذيرش تحصيلی دانشجو را صادر نمايند (البته به صورت مشروط) و پس از اخذ موافقت مرکز آموزشی با صدور پذيرش تحصيلی داوطلب، به وی زمان کافی داده می شود، تا دوره آمادگی زبان را در خود دانشگاه بگذرانند.

  • فهرست مدارک مورد نياز جهت درخواست پذيرش تحصيلی:

مدارک زير با توجه به شرايط متقاضيان دسته بندی شده و نيازی نيست که همه متقاضيان کليه مدارک را جهت اخذ پذيرش داشته باشند. . ترجمه رسمی مدارک ( با مهر دادگستری و وزارت امور خارجه ) بايد فقط به زبان آلمانی باشد.

1-ترجمه مدرک ديپلم و ريز نمرات سه سال دبیرستان

2-ترجمه مدرک پيش دانشگاهی و ريز نمرات آن

3-اگر دیپلم نظام جدید یعنی 12 سال تحصیل و مدرک دیپلم 12 ساله هستید ترجمه مدرک دیپلم و ریز نمرات کامل دبیرستان

4-ترجمه مدرک فوق ديپلم و ريز نمرات آن

5-ترجمه مدرک ليسانس و ريز نمرات آن

6-ترجمه مدرک فوق ليسانس و ريز نمرات آن

7-کپی پاسپورت

8-کپی شناسنامه

9-  2 قطعه عکس بیومتریک رنگی 4.5 در 3.5 

10-گواهی زبان آلمانی

11- گواهی زبان انگلیسی برای بعضی رشته ها و دانشگاههای خاص و مشخص

12- ترجمه نامه سازمان سنجش درمورد قبولي در کنکور سراسری

13- ترجمه گواهی اشتغال به تحصيل از دانشگاه در مورد دانشجويان

14- ترجمه ریز نمرات گذرانده شده در دانشگاه در مورد دانشجويان

15-بیوگرافی متقاضی بزبان آلمانی یا انگلیسی

16-انگیزه نامه متقاضی بزبان آلمانی یا انگلیسی

لازم به ذکر است که ترجمه مدارک تحصيلی بايد به تاييد سفارت اتريش برسد ساعات جدید از تاریخ 28 مرداد 1398 : دوشنبه الی پنجشنبه  از ساعت 08:45 الی 11:15 وقت محلی (تهران) اين کار امکان پذير است. ترجمه مدارک ابتدا بايد به تاييد دادگستری و  وزارت امور خارجه برسد تا سفارت اتريش آنها را نيز تاييد نمايد. بدون تاييد سفارت اتريش مراکز آموزشی مدارک تحصيلی متقاضی را قبول نمی کنند. تاييد مدارک توسط سفارت اتريش مجانی نيست و

  • هزینه تأیید امضاء اداری، تأیید مهر اداری و یا هر دو آنها و یا تأیید امضاء یک شخص حقیقی: 80 یورو
  • تأیید صحت یک رونوشت و یا هر نوع دیگری از تکثیر برای هر سند: 40 یورو
  • تأیید نام مترجمی که در یک سند قید شده باشد، مبنی بر اینکه مترجم نامبرده در کشور میزبان سفارت از جمله مترجمان رسمی کشور می باشد: 80 یورو

( هزینه به یورو دریافت می گردد .)

آدرس سفارت اتریش:

تهران، خ نیاوران، خیابان باهنر، خیابان مقدسی، خیابان احمدی زمانی، کوچه میرولی، پلاک 11،

تلفن: 42-40-38 227500 – 21 - 0098 

 فاکس:  22705262  – 21 – 0098

ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

  • اخذ تاييديه از مراکز ذيربط قبل از ارسال مدارک تحصيلی:

در زمان ارسال مدارک تحصيلی به مراکز آموزشی اتريش اخذ تاييديه از کدام مراکز الزامی است؟

لازم به ذکر است که ترجمه آلمانی مدارک تحصيلی بايد به تاييد سفارت اتريش برسد که ساعات جدید از تاریخ 28 مرداد 1398 : دوشنبه الی پنجشنبه  از ساعت 08:45 الی 11:15 وقت محلی (تهران) اين کار امکان پذير است. ترجمه مدارک ابتدا بايد به تاييد دادگستری و  وزارت امور خارجه برسد تا سفارت اتريش آنها را نيز تاييد نمايد. بدون تاييد سفارت اتريش مراکز آموزشی مدارک تحصيلی متقاضی را قبول نمی کنند. تاييد مدارک توسط سفارت اتريش مجانی نيست

            هزینه تأیید امضاء اداری، تأیید مهر اداری و یا هر دو آنها و یا تأیید امضاء یک شخص حقیقی: 80 یورو

  • تأیید صحت یک رونوشت و یا هر نوع دیگری از تکثیر برای هر سند: 40 یورو
  • تأیید نام مترجمی که در یک سند قید شده باشد، مبنی بر اینکه مترجم نامبرده در کشور میزبان سفارت از جمله مترجمان رسمی کشور می باشد: 80 یورو

( هزینه به یورو دریافت می گردد .)

  • دوره زمانی ارسال مدارک تحصيلی:

الف) دوره زمانی برای شرکت در دوره های زبان در چه زمانهايی می باشد؟

در کالجهای خصوصی هيچ نوع محدوديتی وجود ندارد اما برای شرکت در دوره های زبان در دانشگاه ها می بايست هم زمان با درخواست پذيرش تحصيلی برای گذراندن دوره زبان در دانشگاه درخواست داد.

ب) دوره زمانی برای شرکت در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در چه زمانهايی می باشد؟

دانشگاهها معمولآ برای ترم تابستانی تا 5 فوريه و برای ترم زمستانی تا 5 سپتامبر مدارک تحصيلی دانشجويان خارجی را می پذيرند .

 ج) دوره زمانی برای شرکت در دوره دکترا در چه زمانهايی می باشد؟

برای پیداکردن استاد راهنما محدودیت خاصی وجودندارد و متقاضی تمام سال میتوانید با اساتید دانشگاههای اتریش برای اخذ موافقت استاد راهنما مکاتبه کند، پس از اخذ موافقت استاد راهنما مدارک میبایست طبق زمانهای کارشناسی وکارشناسی ارشد یعنی برای ترم تابستانی تا 5 فوريه و برای ترم زمستانی تا 5 سپتامبر به بخش خارجیان دانشگاه مورد نظر ارسال گردد.

  • تعداد دفعات صدور پذيرش تحصيلی در هر سال: 

دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد چند بار در سال برگزار می شوند؟

نظام آموزشی اتريش به نحوی تدوين شده است که تقريبآ تمامی دانشگاه های اتريش دو بار در سال دانشجوی جديد جذب می نمايند .

  • واحد پول اتريش :

واحد پول اتريش يورو و پول خرد آن سنت می باشد.

  • متوسط هزینه ها 

الف ) هزینه تحصیل

در اتریش حدود 18 دانشگاه و 110 انجمن آموزشی وجود دارد و زبان ملی و رسمی تدریس در این دانشگاه ها آلمانی می باشد. تحصیل در دانشگاه های اتریش از ترم زمستانی 2001 برای دانشجویان خارجی رایگان نیست و ترمی 727 یوروشهریه تحصیلی ( تقریبا سالیانه 1500 یورو ) دریافت می گردد.

تامین هزینه های تحصیلی بوسیله کار ضمن تحصیل در اتریش امکان پذیر نیست مگر آنکه دانشگاه با توجه به نمره های بالای دانشجویان خارجی به آنها در خود محیط دانشگاه کار دهد. اخذ پذیرش برای ادامه تحصیل در دانشگاه های اتریش شرط اعطای ویزا از سوی دولت اتریش است. برای ورود به دانشگاه های اتریش داوطلب باید دانشجوی رشته مورد نظر در کشور خود باشد،به عبارت دیگر دیپلم به تنهایی قابل قبول دانشگاه های اتریش نیست.
 
دانشجویانی می توانند به عنوان دانشجوی رسمی در دانشگاه های اتریش به تحصیل ادامه دهند که مدرک تحصیلی آنها در کشوری که آن را کسب کرده اند و همچنین در اتریش برای ورود به دانشگاه کافی باشد. دانشجویانی که قبلا در دانشگاه به تحصیل اشتغال داشته اند باید گواهی صادره از دانشگاه را ارایه دهند و در این گواهی باید کلیه نمرات منعکس باشد.
مهلت ثبت نام برای ترم تابستانی تا پنجم فوریه و برای ترم زمستانی تا پنجم سپتامبر می باشد یعنی مراکز مربوطه باید مدارک متقاضی را تا زمانهای نامبرده دریافت کرده باشند که معمولا توصیه می شود که متقاضیان بدلیل بالا بودن تعداد تقاضاها از 6 ماه قبل درخواست خود را به دانشگاه ارائه دهند.
 

ب) هزینه مسکن

متوسط هزینه زندگی در خوابگاه چقدر می باشد؟

4500 – 3500 یورو ، سالیانه. 

متوسط هزینه اجاره یک Suite یا اتاق دانشجویی چقدر می باشد؟

4000- 5000 یورو ، سالیانه.

ج) هزینه زندگی

متوسط هزینه های زندگی در اتریش چگونه است؟

به طور متوسط هزینه سالیانه زندگی دانشجویی در اتریش 10000یورو می باشد.

  • داشتن فامیل/بستگان و کاهش مخارج سالیانه

آیا داشتن مسکن و کمک در یافتن کار دانشجویی باعث کاهش هزینه های تحصیلی دانشجو، می گردد؟

اگر فامیل و یا بستگان دانشجو، در همان محل زندگی خود، دانشجو را اسکان دهد به طور متوسط یک سوم هزینه های سالیانه دانشجو کاهش می یابد و اگر در یافتن کار دانشجویی نیز به دانشجو کمک نماید دوباره یک سوم از هزینه های سالیانه دانشجو، صرفه جویی می شود. بنابراین در صورت رایگان بودن مسکن و یافتن کار متوسط هزینه های سالیانه دانشجو 8000یورو خواهد بود. 

  • زمان لازم جهت صدور پذیرش تحصیلی

میزان زمان مورد نیاز جهت دریافت پذیرش تحصیلی جهت شرکت در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد دو تا سه ماه می باشد.

  • امکان تمدید پذیرش تحصیلی

آیا امکان تمدید نمودن پذیرش تحصیلی برای ترم بعد وجود دارد؟

بله، در صورت دریافت پذیرش تحصیلی مشروط و یا قطعی از مراکز آموزش عالی اتریش، می توان شروع دوره تحصیلی را به ترم بعد منتقل نمود

  • مدارک مورد نیاز جهت درخواست روادید تحصیلی 

مدارک مورد نیاز جهت اخذ روادید تحصیلی اتریش چه می باشند؟

درخواست رواديد بايد شخصا ارائه شود. سفارت در صورت ناقص بودن مدارک از قبول درخواست رواديد امتناع خواهد کرد. درخواست اولیه می بایست اصوال نزد سفارت اتریش در کشور متبوع متقاضی ارائه گردد .توصیه میشود درخواست خود را حداقل 12 هفته پیش از آغاز تحصیل ارائه نمائید .البته امکان دارد بررسی درخواست شما تا 6 ماه نیز به طول بیانجامد.

از مجموعه مدارکی که بصورت اصل ارائه میگردد میبایست کپی در اندازه A4 به صورت یک رو و تک برگ ومنگنه نشده تهیه و بهمراه اصل مدارک به سفارت ارائه گردد.

 1-  2 نسخه فرم درخواست ويزا که بطور کامل و خوانا پر شده و شخصا امضاء گرديده باشد همراه با عکس ( با اندازه های درخواستی و اعلام شده توسط سفارت 3*5 در 5*4 ).

2-گذرنامه امضاء شده با مدت اعتبار کافی ( حداقل 6 ماه از تاريخ درخواست رواديد )

3-فتوکپی از تمام صفحات گذرنامه

4-گذرنامه و شناسنامه همسر

5-ترجمه آلمانی شناسنامه با تایید وزارت امور خارجه و تایید سفارت اتریش

6-تعهد نامه مالی که يا خود متقاضی در ایران یک حساب ریالی و یا ارزی به نام خود حساب باز کرده است  و تاييد آن را از بانک می گيرد( برای متقاضیان تا 24 سال میتواند این حدود مبلغ 7000 یورو در سال ( 502.24 یورو  در ماه )باشد و بالای 24 سال  حدود 11000 یورو در سال ( 909.24 یورو در ماه) و به سفارت ارائه می دهد، در مورد این تعهدنامه مالی منبع این پول که از چه طریقی به حساب متقاضی وارد شده نیز باید به سفارت ثابت شود بهمراه پرینت گردش مالی سه ماه آخر حساب ریالی متقاضی در ایران ، فیش حقوقی، تاییده حقوقی، قرارداد کار، تاییدیه بیمه بازنشستگی و یا سایر بیمه ها، مدارکی دال بر داشتن سرمایه و یا اموال به میزان کافی . 

اگرمتقاضی در ایران تقبل مالی از طریق شخص ثالث دارد مدارک زیر برای اسپانسر جهت ارائه به سفارت اتریش الزامیست:

       الف: کپی گذرنامه امضاء شده

       ب: فیش حقوقی يا تاییدیه حقوقی

       ج: قرارداد کار

       د: تاییدیه بیمه بازنشستگی و یا سایر بیمه ها

       ه:مدارکی دال بر داشتن سرمایه و یا اموال به میزان کافی

       و: پرینت بانکی گردش مالی سه ماه آخر حساب

اگر متقاضی دعوت کننده ای در اتريش دارد که مدارک زير از شخص دعوت کننده مورد نياز می باشد:

الف: Meldezettel ( معرفی نامه )

ب   Mietvertrag  :( اجاره نامه يا کپی سند منزل )

ج : Arbeitsvertrag ( قرارداد کار )

د : مدرکی مبنی بر داشتن بیمه کامل و به رسمیت شناخته شده در اتریش که کلیه ریسک ها را پوشش داده و 12 ماه دارای اعتبار باشد. 

7-پذيرش و يا تاييد دريافت درخواست پذيرش از يک دانشگاه يا ( Fachhochschule ) در اتريش

8-گواهی عدم سوء پيشينه

9-ترجمه آلمانی گواهی عدم سوء پيشينه با تایید وزارت امور خارجه و تایید سفارت اتریش

10- در صورت نیاز: قباله ازدواج ( در مورد افراد متاهل ) ، سند طلاق، گواهی حضانت، گواهی مبنی بر داشتن نسبت خانوادگی

11- تاییدیه محل سکونت در اتریش برای مثال قرارداد اجاره ( گواهی رزرو کوتاه مدت هتل یا پانسیون قابل قبول نمی باشد.)  وتاییدیه واریز پول به خوابگاه بنام شخص متقاضی

12- 120 یورو هزینه کنسولی ویزا به صورت نقد و این هزینه برای کودکان 75 یورو می باشد. 

لازم به ذکر است که سفارت اتريش مدارک فوق راهر روز بجز جمعه و شنبه با تعیین وقت قبلی می پذيرد و می تواند علاوه بر مدارک فوق الذکر مدارک ديگری را نيز در خواست نمايد.

مدارکی که بايد ترجمه آنها به سفارت ارائه گردد حتماٌ بايد به زبان آلمانی باشد.

سفارت اتریش جهت درخواست ویزای دانشجویی مصاحبه ندارد اما می تواند متقاضی را جهت مصاحبه دعوت نماید.

جهت درخواست ویزای دانشجویی گرفتن وقت قبلی از سفارت الزامیست.

  • بیمه دانشجویی

آیا نیازی به بیمه نمودن دانشجویان در اتریش وجود دارد؟

در اتریش کلیه دانشجویان می بایست جهت گرفتن اقامت تحصیلی و زندگی در اتریش بیمه دانشجویی داشته باشند. تا زمانی که دوره زبان را در دانشگاه می گذرانند باید از بیمه های خصوصی و زمانی که دانشجوی رسمی دانشگاه شدند از بیمه های دولتی استفاده نمایند.

  • تعهد نامه مالی

تعهد نامه مالی چیست و آیا در زمان ارایه درخواست روادید دانشجویی به اتریش لازم است؟

در کشور اتريش ضمانت نامه مالی به دو صورت قابل انجام است :

1- خود شخص متقاضی رواديد تحصيلی

2- تعهد کننده مالی مقيم در اتريش

الف: ضمانت نامه مالی توسط خود شخص متقاضی رواديد تحصيلی:

تعهد نامه مالی که يا خود متقاضی در ایران یک حساب ریالی و یا ارزی به نام خود حساب باز کرده است  و تاييد آن را از بانک می گيرد( برای متقاضیان تا 24 سال میتواند این حدود مبلغ 7000 یورو در سال ( 502.24 یورو  در ماه )باشد و بالای 24 سال  حدود 11000 یورو در سال ( 909.24 یورو در ماه) و به سفارت ارائه می دهد، در مورد این تعهدنامه مالی منبع این پول که از چه طریقی به حساب متقاضی وارد شده نیز باید به سفارت ثابت شود بهمراه پرینت گردش مالی سه ماه آخر حساب ریالی متقاضی در ایران ، فیش حقوقی، تاییده حقوقی، قرارداد کار، تاییدیه بیمه بازنشستگی و یا سایر بیمه ها، مدارکی دال بر داشتن سرمایه و یا اموال به میزان کافی . 

اگرمتقاضی در ایران تقبل مالی از طریق شخص ثالث دارد مدارک زیر برای اسپانسر جهت ارائه به سفارت اتریش الزامیست:

       الف: کپی گذرنامه امضاء شده

       ب: فیش حقوقی يا تاییدیه حقوقی

       ج: قرارداد کار

       د: تاییدیه بیمه بازنشستگی و یا سایر بیمه ها

       ه:مدارکی دال بر داشتن سرمایه و یا اموال به میزان کافی

       و: پرینت بانکی گردش مالی سه ماه آخر حساب

ب: ضمانت نامه مالی توسط شخص تعهد کننده مقيم در اتريش:

شخص تعهد کننده می تواند با مراجعه به شهرداری شهر محل سکونت خود در اتريش و با ارائه کليه مدارک مالی خود اعم از فيش حقوقی و .... شخص متقاضی رواديد تحصيلی در ايران را تا مادامی که در اتريش تحصيل مي نمايد ضمانت کند و اصل تعهد نامه خود را برای متقاضی در ايران ارسال دارد تا بر اساس آن متقاضی رواديد خود را درخواست نمايد.

اگر متقاضی دعوت کننده ای در اتريش دارد که مدارک زير از شخص دعوت کننده مورد نياز می باشد:

الف: Meldezettel ( معرفی نامه )

ب   Mietvertrag  :( اجاره نامه يا کپی سند منزل )

ج : Arbeitsvertrag ( قرارداد کار )

  • همراهی والدین

آیا امکان همراهی یکی از بستگان درجه اول دانشجو (پدر یا مادر) به عنوان همراه، در بدو ورود دانشجو به اتریش، وجود دارد؟

البته این موضوع یک قانون نیست اما اگر دانشجو کم سن و سال باشد و بویژه اگر دانشجو دختر کم سن و سال باشد قسمت روادید شرایط سهل تری برای صدور روادید همراه دارد. اما زمان ارایه درخواست روادید تحصیلی همراه باید زمانی باشد که قسمت روادید با صدور روادید تحصیلی دانشجو موافقت کرده باشد.

  • انتقال همسر و فرزندان 

آیا دانشجو می تواند همسر و فرزندان خود را به اتریش ببرد؟

اصل کلی در صدور روادید دانشجویی براین است که، دانشجو پس از پایان یافتن تحصیلات خود، خاک اتریش را ترک نماید. بنابراین اگر دانشجو متاهل باشد و در زمان ارایه درخواست روادید تحصیلی، برای همسر خود نیز درخواست دهد امکان موافقت با روادید تحصیلی خود را کاهش داده است چرا که دانشجو دیگر کسی را در ایران ندارد که پس از پایان تحصیل، به خاطر وی، بازگردد. در مواردی این چنین بهتر است ابتدا دانشجو درخواست روادید خود را بدهد و سپس از طریق ارایه درخواست الحاق به همسر و یا درخواست دیدار همسر اقدام نماید. لازم به ذکر است که در صورتی که دانشجو از توان مالی بالایی برخوردار باشد، امکان صدور روادید تحصیلی همزمان برای دانشجو و همسر وی، افزایش می یابد.

آیا همسر دانشجویان خارجی در اتریش، اجازه کار دارند؟

بله، در صورتی که طول دوره پذیرش تحصیلی دانشجوی خارجی حد اقل برای یک سال باشد، همسر دانشجویان بطور تمام وقت اجازه کار دارند.

  • تمدید روادید دانشجویی

آیا امکان تمدید روادید تحصیلی دانشجویان در اتریش وجود دارد؟

بله، در صورت تمایل به ادامه تحصیل، پیش از انقضای مدت روادید تحصیلی دانشجویان که معمولا این روادید سه ماهه صادر می شود، باید یک نسخه از پذیرش تحصیلی به همراه تاییدیه ثبت نام در دوره زبان آلمانی در دانشگاه یا کارت دانشجویی به همراه بیمه دانشجویی خصوصی یا دولتی را به پلیس تحویل دهند تا بتوانند روادید تحصیلی خود را متناسب با طول دوره تحصیلی جدید تمدید نمایند.

  • اعتراض(Appeal)

آیا امکان اعتراض/فرجام خواهی بر روی پرونده دانشجویی که درخواست روادید تحصیلی وی رد شده است وجود دارد؟

بله این امکان اعتراض بر روی آن دسته از درخواستهایی که طول مدت پذیرش تحصیلی داوطلب،حداقل برای یک سال تحصیلی بوده است، وجود دارد و کارکنان قسمت روادید موظف اند تا به محض رد شدن چنین درخواستهایی، فرم راهنمای اعتراض و مراحل رسیدگی به آن را بطور کتبی، به متقاضی، تحویل دهند. از زمان تحویل مدارک جهت اعتراض تا رسیگی نهایی، ممکن است یک تا سه ماه به طول انجامد و در مواردی نیز این مدت تا 6 ماه نیز به طول می انجامد.

حداکثر تا چه مدت از زمان رد شدن درخواست روادید تحصیلی دانشجو، می توان علیه نظر قسمت روادید اعتراض  نمود؟

دانشجو میتواند حتی 24 ساعت پس از دریافت جواب منفی از سفارت اعتراض خود را به صورت کتبی به سفارت ارائه دهند.

  • فرودگاه

مدارک مورد نیاز در فرودگاه های اتریش، چه می باشند؟

پس از موافقت قسمت روادید با صدور روادید تحصیلی و تهیه بلیط، دانشجو موظف است حتمآ در زمان رسیدن به فرودگاه کشور اتریش، پاسپورت با ویزای 3 ماهه دانشجویی خود را که این ویزا تنها جهت کشور اتریش صادر شده و شینگن نیست را به پلیس فرودگاه در اتریش ارائه دهد.

  • اجازه کار

آیا دانشجویان در زمان تحصیل اجازه کار دارند؟

بله، کلیه دانشجویان تعداد ساعت محدودی در هفته ( 20 – 10 ساعت در هفته یا سالی 3 ماه یعنی سالی 90 روز )  بدون پرداخت مالیات اجازه کار دارند که البته این اجازه کار با موافقت پلیس اتریش امکان پذیر است.

با داشتن اجازه کار در حین تحصیل تا چه میزان از هزینه های سالیانه تحصیلی و زندگی دانشجویان جبران میگردد؟

در حالت عمومی اجازه کار در اتریش به دانشجو اجازه می دهد که حداقل یک سوم هزینه های سالیانه خود را جبران نماید.

  • لوازم مورد نیاز زندگی که در زمان رفتن به اتریش باید با خود به همراه داشت چه می باشند؟

دانشجویان بهتر است که حتما لغت نامه های به زبان آلمانی – فارسی و فارسی – آلمانی، کتابهای مورد نیاز جهت مکالمه و یا ادامه تحصیل به زبان فارسی یا آلمانی، لباس گرم، سبزی خشک، پلو پز Lap top و.... را همراه داشته باشند تا در هزینه هایشان صرفه جویی گردد.

آخرین مطالب

  •  رزرو وقت مشاوره

    رزرو وقت مشاوره

    بیشتر

  • همه چیز درباره ECTS یا نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی

    همه چیز درباره ECTS یا نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی

    بیشتر

  • شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان

    شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان

    بیشتر

  • برخی از دانشگاه های مهندسی برق در آلمان

    برخی از دانشگاه های مهندسی برق در آلمان

    بیشتر