ورود ثبت

ورود به حساب کاربری

مرا به خاطر بسپار

ایجاد حساب کاربری

فیلد های دارای علامت (*) ضروری هستند.
نام *
نام کاربری *
رمز عبور *
تکرار رمز عبور *
ایمیل *
تکرار ایمیل *
Captcha *

 

همه چیز درباره ECTS یا نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی

 

امروزه تحصیل در اروپا به دلیل برخوداری از کیفیت آموزشی بهتر و ایجاد فرصت‌های شغلی مناسب‌تر علاقمندان بی شماری را در بین دانشجویان ایرانی کسب نموده است. بر طبق آمار سالانه دانشجویان بی شماری در سراسر کشور اقدام به ارسال مدارک تحصیلی خود برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های خارجی می‌نمایند. دانشجویان علاقمند به ادامه تحصیل در خارج از کشورلازم است رزومه تحصیلی و علمی خود را برای دانشگاه‌های مورد نظرشان ارسال نمایند. اما آیا رزومه تحصیلی ارائه شده که حاوی نمرات و تعداد واحدهای گذرانده شده بر طبق سیستم آموزشی ایران است در همه ی کشورهای جهان قابل پذیرش می‌باشد؟

هر کشوری بر طبق آیین نامه‌های آموزشی خود ممکن است دارای نوع نمره دهی و تعداد واحدهای متفاوتی نسبت به سایر کشور‌ها باشد. بر این اساس دانشجویان لازم است در جریان ارسال مدارک خود نمرات و تعداد واحدهای گذرانده شده خود را نیز از واحدهای کشور مبدا به واحدهای کشور مقصد محاسبه نمایند و آنگاه اقدام به ارسال مدارک خود نمایند. یکی از بهترین سیستم‌ها برای تبدیل تعداد واحدها و نمرات دروس پاس شده بر طبق نظام آموزشی اروپا، سیستم ECTS می‌باشد.

اما ECTS چیست و چه کاربردی دارد؟

ECTS چیست؟

ECTS برگرفته از عبارت European Credit Transfer and Accumulation System به معنای نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی است که نوعی سیستم انتقال نمره و تعداد واحدها بر اساس نظام آموزشی کشورهای اتحادیه اروپا می‌باشد. این سیستم به ارزیابی مدارک تحصیلی و دوره‌های آموزشی کشورهای دیگر برای انتقال به دانشگاه‌ها در محدوده ی اتحادیه اروپا می‌پردازد. بر طبق سیستم ECTS هر سال تحصیلی به صورت تمام وقت ۶۰ واحد آموزشی می‌باشد که معادل ۱۵۰۰-۱۸۰۰ ساعت درس خواهد بود. (ساعت آموزشی بنا به تفاوت نظام‌های آموزشی کشورهای مختلف  متغیر است).

تبدیل نمره بر اساس سیستم ECTS

مقیاس ECTS بر مبنای نمره ۵ می‌باشد که در کشورهای مختلف نمادهای آن متفاوت است در برخی از کشورها به جای عدد از سیستم حروف الفبا استفاده می‌شود.(حروف الفبا شامل A، B، C، D، E، F که A بهترین نمره محسوب می‌گردد، E و F و در برخی از کشورها D نیز نشانه پاس نشدن درس می‌باشد). بر طبق سیستم ECTS نمرات ۰ تا ۱۰ ایران معادل نمره ۰ یا F است که به معنی رد شدن فرد در آن درس است. نمرات ۱۰ تا ۱۲ معادل ۱یا E، نمرات ۱۲- ۱۴ معادل ۲ یا D، نمرات ۱۴-۱۶ معادل ۳ یا C، نمرات ۱۶-۱۸ معادل ۴ یا B و ۱۸ -۲۰ نیز معادل ۵ یا همان A محسوب می‌شوند.

توجه داشته باشید که در این سیستم نمره دهی نمره ۰ تا ۱۰ شما هیچ فرقی با ۰ ندارد و یا  نمره ۱۸ شما هیچ فرقی با نمره ۲۰ نخواهد داشت.

تبدیل تعداد واحد بر اساس سیستم ECTS

مهمترین کاربرد ECTS تبدیل تعداد واحدهای گذرانده شده در کشور مبدا بر طبق نظام آموزشی اتحادیه اروپا است که نقش مهمی را در جریان پذیرش دانشجویان در مقاطع ارشد و دکتری توسط دانشگاه‌های اروپایی دارد. همانگونه که گفتیم هر سال تحصیلی ۶۰ واحد آموزشی است که در کشورهای انگلستان، ایرلند و اسکاتلند این تعداد واحد ۱۲۰ محاسبه می‌شود.  با این حساب هر سال آموزشی شامل دو نیمسال می‌شود که دوره سه سال آموزشی لیسانس شامل ۶ نیمسال تحصیلی خواهد بود که ۱۸۰ واحد درسی در آن پاس می‌شود. طول دوره کارشناسی در اروپا برابر با ۳ سال است. دوره کارشناسی ارشد ۴ نیمسال تحصیلی معادل دو سال است که باید ۱۲۰ واحد درسی پاس شود و دوره دکتری در بسیاری از کشورهای اروپایی با گذراندن ۳ تا ۶ سال تحصیلی  پس از دوره کارشناسی ارشد مدرک اعطا می‌گردد.

متقاضیانی که به دنبال ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر در اروپا هستند لازم است تعداد واحدهای گذرانده شده خود را بر اساس سیستم ECTS محاسبه نمایند تا دانشگاه مقصد برآورد نماید متقاضی دروس پیش نیاز لازم مورد تایید برای ورود به مقطع ارشد یا دکترا را در دانشگاه مبدا گذرانده است یا خیر.

محاسبه تعداد واحد گذرانده بر اساس سیستم ECTS

برای محاسبه تعداد واحدی گذرانده شده لازم است چند نکته را رعایت نمایید. نوع واحد گذرانده شده بسیار مهم است زیرا تعداد دقایق دروس نظری و عملی متفاوت می‌باشد. تنها درس‌های پاس شده را می‌توانید برای این سیستم لحاظ کنید. تعداد دقایق معادل با هر جلسه را در کشور مبدا و مقصد مشخص نمایید. برای مثال در ایران هر واحد نظری برابر با ۴۵ دقیقه است که عموما به صورت دو واحد ۹۰ دقیقه ای لحاظ می‌شود. اما در کشورهای اروپایی این تعداد دقیقه برای هر واحد در هفته بین ۲۵ تا ۳۰ دقیقه متغییر است به استثنای کشوره‌های انگلستان، ایرلند و اسکاتلند که تعداد دقایق در هفته برای هر واحد برابر با ۱۰ دقیقه است.

شما برای تبدیل تعداد واحدهای گذرانده شده به دو عدد تعداد دقیقه تدریس در هفته و تعداد هفته در ترم نیاز دارید. در زیر دقایق واحدهای نظری و عملی در ایران بر طبق سیستم ECTS محاسبه گردیده است یعنی تعداد دقایق واحد در ایران بر تعداد دقایق هر واحد دانشگاه مقصد در اروپا تقسیم گردیده و مشخص می‌شود که تعداد واحد خود را در چه عددی باید ضرب نمایید تا تعداد واحد‌های شما بر اساس سیستم ECTS به دست آید.

در ایران هر ترم تحصیلی برابر با ۱۶ هفته می‌باشد و دقایق هر واحد درسی نظری بین ۴۵ یا۶۰ دقیقه، هر واحد عملی بین ۹۰، ۱۰۵ یا ۱۲۰ دقیقه و هر واحد کارگاهی بین ۱۵۰ یا ۱۸۰ دقیقه متغیر است.

با توجه به کشور مقصد لازم است شما اطلاعات تعداد هفته در ترم و دقایق هر واحد در هفته را مشخص نمایید آنگاه با ضرب آنها در هم تعداد دقایق گذرانده شده در طول کل ترم تحصیلی برای هر درس به دست می‌آید.

برای مثال در کشور سوئد یک سال آموزشی در سیستم ECTS معادل ۱۶۰۰ ساعت است و هر ECTS برابر با ۲۶ الی ۲۷ ساعت آموزشی می‌باشد. در نتیجه واحدهای گذرانده شده در ایران برای تبدیل به ECTS سوئد باید به گونه زیر عمل گردد.

برخی واحد‌های نظری در ایران ۴۵ دقیقه است که برابر با ۱.۷ ECTS می‌شود ( دو واحد نظری ۹۰ دقیقه ای برابر با ۳.۴ ECTS).

برخی واحد‌های نظری در ایران ۶۰ دقیقه است که برابر با ۲.۳ ECTS می‌شود (دو واحد نظری ۱۲۰ دقیقه ای برابر با  ۴.۶ ECTS).

برخی واحد‌های نظری  در ایران ۵۰ دقیقه است که ۳ واحد آن ۱۵۰ دقیقه برابر با ۵.۷ ECTS می‌شود.

برخی واحد‌های عملی در ایران ۹۰ دقیقه است که برابر با ۳.۴ ECTS می‌شود.

برخی واحد‌های عملی در ایران ۱۰۵ دقیقه است که برابر با ۴ ECTS می‌شود.

برخی واحد‌های عملی در ایران ۱۲۰ دقیقه است که برابر با ۴.۶ ECTS می‌شود.

واحدهای کارگاهی در ایران ۱۵۰ دقیقه است که برابر با ۵.۷ ECTS  یا ۱۸۰ دقیقه ای که برابر با ۶.۹ ECTS می‌شود.

برای مثال درس شیمی ۴ واحدی که هر واحد ۴۵ دقیقه را به خود اختصاص داده است و مجموعا ۱۸۰ دقیقه در هفته برگزار گردیده است برابر با ۶.۸ ECTS می‌شود.

برای دروس عملی به عنوان مثال درس آزمایشگاه شیمی ۱ واحدی که در هفته ۹۰ دقیقه در برگزار می‌شود برابر با ۳.۴ ECTS خواهد بود.

 

توجه داشته باشید که تعداد واحدهای دانشگاه مقصد شما ممکن است متفاوت باشد. برخی از دانشگاه‌ها کل واحدهای گذرانده شده برایشان مهم است و برخی از دانشگاه‌ها تعداد واحد گذرانده شده بر طبق عنوان دروس مهم است به خصوص در رشته‌های مهندسی تعداد واحد دروس مرتبط با رشته بسیار مهم می‌باشد.

 

نکته: دروس عمومی‌مانند اندیشه، انقلاب اسلامی و … نیازی به معادل سازی ندارد.

پس از تبدیل تعداد واحد‌ها بر مبنای سیستم ECTS لازم است لیست دروس دانشگاه مقصد را تهیه نمایید و با لیست دروس دانشگاهی که در آن تحصیل کرده اید مقایسه کنید. نکته مهم این که عنوان‌های دروس ارائه شده در دو دانشگاه ممکن است متفاوت باشد در نتیجه لازم است سرفصل دروس را هم مطالعه نمایید تا بتوانید بر اساس محتوای گذرانده شده عنوان‌ها را نیز معادل سازی کنید و بر طبق آن تعداد واحدهای مورد نیاز دانشگاه مقصد را برآورد نمایید.

 

 

 

شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان 

 

در این صنعت شما با تولید لوازم الکتریکی ، میزان الکترونیک مصرفی و حتی تولید قطعات سرو کار خواهید داشت . در بخش تولید قطعات از فناوری های مختلف از جمله نانو استفاده می شود که شما قادر به تولید قطعات مختلف الکترونیک مانند انواع تراشه ها خواهید بود . آلمان کشوری نوآور و پیشرفته است و بیش از چند هزار مهندس برق در بخش های مختلف بازار کار مهندسی برق در آلمان به فعالیت مشغول هستند .


این صنایع از شرکت های کوچک تا کارخانجات بزرگ را شامل می شود که افراد با عنواین شغلی مختلف و حقوق های مناسب در آنها کار می کنند . مهندسی برق در نوآوری هایی مانند تولید ماشین آلات و تجهیزات الکترونیکی نیز کاربرد داشته و در این زمینه نیز به تمام دنیا قطعات خود را صادر می کند .


بازار کار مهندسی برق در آلمان می تواند از زمان تحصیل در آلمان شروع شده و پس از فارغ التحصیلی به صورت جدی در زمینه های مختلف این شغل ادامه یابد . تحصیل مهندسی برق در کشور آلمان به زبان انگلیسی امکان پذیر است . این کشور برای جذب هرچه بیشتر استعداد ها در این زمینه امکان تحصیل به زبان انگلیسی را فراهم نموده که در ۸ ترم دانشجویان در مقطع کارشناسی می توانند تمام اصول مورد نیاز برای فعالیت در بازار کار آلمان در زمینه مهندسی برق را به دست آورند .


پس از به پایان رساندن این دوره شما می توانید در بازار کار مشغول شده و در کنار آن دوره تحصیل خود را در مقاطع بالاتر ادامه دهید . امکان تحصیل در دوره کارشناسی ارشد و دکترا نیز در آلمان امکان پذیر است که شما به صورت تخصصی تر در این رشته تحصیلی خبره شده و می توانید در سطوح بالاتر به کار در بازار این کشور مشغول شوید .


میزان حقوق و درآمد رشته مهندسی برق در آلمان


معمولا درآمد ماهیانه یک مهندس برق در آلمان حدود 4454 یورو می باشد. این میانگین حقوق ماهیانه شامل هزینه های مسکن، حمل و نقل و مزایای دیگر می شود. حقوق هر مهندس برق بر اساس سابقه کار، مهارت، جنسیت و موقعیت متفاوت است. حقوق ماهانه هر مهندس برق بین 1826 یورو ( حداقل حقوق ) و 6859 یورو ( حداکثر حقوق) می باشد.

میانگین حقوق ماهیانه 4632 یورو در ماه است و این بدان معناست که نیمی ( 50 %) از مهندسین برق کمتر 4632 یورو و نیم دیگر بیش از 4632 یورو در ماه درآمد دارند. میزان سابقه کار بیشترین نقش را در تعیین حقوق دارد.

 

 

منبع: wikimohajerat.com

 

ایالت های موجود در آلمان که از دانشجویان ایرانی شهریه نمی گیرند

 

یکی از علت‌های جذابیت دانشگاه‌های آلمان برای دانشجویان خارجی عدم پرداخت شهریه باشد. اما این قانون در همه ایالت‌های این کشور وجود ندارد. در این نوشته به درخواست شما وضعیت پرداخت شهریه در همه ایالت‌ها را شرح داده‌ایم.

جمهوری فدرال آلمان از ۱۶ ایالت و ایالت‌شهر تشکیل شده است. در این کشور بیش از ۴۰۰ مرکز آموزش عالی و دانشگاه وجود دارد. مراکز آموزش عالی آلمان در سطح بین‌المللی در رشته‌های گوناگون از شهرت بسیار خوبی برخوردارند. شهرتی که سالانه متقاضیان خارجی زیادی را برای انجام تحصیلات عالی به این کشور می‌کشاند.

شمار دانشجویان خارجی در سال‌های گذشته در آلمان رشد چشمگیری داشته است. افزایش شمار دانشجو شامل حال دانشجویان ایرانی هم می‌شود. یکی از جذابیت‌های دانشگاه‌های آلمان به ویژه برای ایرانیان، عدم پرداخت شهریه در این مراکز است. اما به تازگی یکی از ایالت‌های آلمان، قانونی را به تصویب رسانده که بر اساس آن شهروندان کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا ملزم به پرداخت شهریه می‌شوند. تصمیمی که به مذاق دست‌کم یک ایالت دیگر هم خوش آمده است. تصمیم در مورد دریافت شهریه در مراکز آموزش عالی دولتی هر ایالت در حوزه اختیارات دولت محلی است.

برای آگاهی از قوانین شهریه در ایالت‌های گوناگون در مورد دانشجویان ایرانی و برنامه‌های آتی ایالت‌ها در این زمینه، برای تک تک وزارتخانه‌های مربوطه ایمیل فرستادیم تا بتوانیم بر پایه پاسخ دریافتی به پرسش‌های شما در این مورد جواب دهیم.

 

ایالت بادن‌ووتمبرگ Baden-Württemberg 

ایالت بادن‌وورتمبرگ (BW)  از متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی این ایالت که از کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا می‌آیند، از ترم تابستانی ۲۰۱۷/۲۰۱۸ برای هر ترم ۱۵۰۰ یورو شهریه دریافت می‌کند. متقاضیان با فارغ‌التحصیل شدن در نخستین رشته ) صرف نظر از مقطع)، در صورتی که قصد تحصیل در دومین رشته را داشته باشند، باید برای هر ترم ۶۵۰ یورو شهریه بپردازند.

با وجود مخالفت‌ها با تصمیم اخیر ایالت بادن‌وورتمبرگ آلمان برای دریافت شهریه از دانشجویانی که از کشورهای غیرعضو اتحادیه اروپا  می‌آیند، موافقان پرداخت شهریه معتقدند، با این تدبیر می‌توان نرخ ترک تحصیل در میان دانشجویان خارجی را که در سال های گذشته بالا رفته، کاهش داد.

موافقان شهریه می‌گویند درآمد به دست آمده از راه دریافت شهریه را می‌توان صرف بالا بردن درصد موفقیت دانشجویان خارجی از راه ارائه خدمات ویژه به آنها برای ادامه تحصیل کرد.

به گفته وزارت علوم، پژوهش و هنر بادن‌وورتمبرگ ۶۰ درصد دانشجویان خارجی از کشورهایی می‌آیند که در آنها شهریه‌های دانشگاه‌ها به مراتب از آلمان بیشتر است. دانشجویان چینی بزرگترین گروه دانشجویان خارجی در ایالت بادن‌وورتمبرگ را تشکیل می‌دهند. دانشجویان هندی در رتبه دوم هستند. در چین متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی سالانه ۸ هزار یورو و در هند تا ۱۰ هزار یورو شهریه پرداخت می‌کنند.

ایالت بایرن (Bayern (BY

بر اساس اطلاعات وزارت آموزش و فرهنگ، علوم و هنر ایالت بایرن، متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی این ایالت برای نخستین رشته ‌تحصیلی بدون توجه به مقطع آن هیچ شهریه‌ای پرداخت نمی‌کنند. این قانون در مورد مقطع دکترا هم معتبر است.

قانون عدم پرداخت شهریه استثناء‌هایی هم دارد که بدون در نظر گرفتن ملیت متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی بایرن، برای تحصیل در برخی رشته‌ها اجرا می‌شود؛ برای نمونه در رشته‌هایی که دانشجو به موازات تحصیل و فرا گرفتن دانش تئوری، در همان رشته کارآموزی می کند )رشته‌های علمی کاربردی(. بیشترین میزان شهریه در این مقوله، در رشته‌های فنی مهندسی و علوم طبیعی ۳۰۰۰ یورو در هر ترم است و در رشته‌های دیگر ۲ هزار یورو در هر ترم.

وزارت آموزش و فرهنگ، علوم و هنر بایرن تاکید می‌کند که دانشجویان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی بایرن موظف به پرداخت هزینه‌های اداری - دانشجویی برای خدمات اداری و اجتماعی هستند که مقوله‌ای جداگانه از شهریه است.

برای تحصیل در موسسات آموزش عالی غیردولتی ایالت بایرن دانشجویان باید شهریه بپردازند.

ایالت‌شهر برلین  (Berlin (BE

در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برلین در نخستین رشته در تمامی مقاطع شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌شود. این قانون برای دانشجویان خارجی و غیرعضو در اتحادیه اروپا هم معتبر است. دانشجویان دانشگاه‌های دولتی برلین اما ملزم به پرداخت مبلغی برای پوشش هزینه‌های اداری و در ازای استفاده از خدمات اجتماعی و دانشجویی هستند که بسته به موسسه آموزش عالی متفاوت است. برای مثال در دانشگاه آزاد برلین این مبلغ برای ترم زمستانی ۲۰۱۷/۲۰۱۸ حدود ۳۱۲ یورو تعیین شده که هزینه‌های دانشجویی و خدمات اجتماعی و اداری و بلیط دانشجویی در هر ترم را در بر می‌گیرد.

ایالت براندنبورگ (Brandenburg (BB

وزارت علوم، پژوهش و فرهنگ براندنبورگ در پاسخ به پرسش دویچه وله درباره شهریه می‌نویسد: «برای تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف در ۸ مرکز آموزش عالی دولتی در ایالت براندنبورگ، شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌شود.»

در این ایالت ‌هم مبلغی برای پوشش هزینه‌های اداری توسط هر دانشجو در هر ترم پرداخت می‌شود.

ایالت برمن (Bremen (HB

در این ایالت چنانچه دوران تحصیل دانشجویان از ۱۵ ترم تحصیلی بیشتر شود، آنها مجبور به پرداخت شهریه ۵۰۰ یورو در هر ترم هستند.

از دانشجویان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی دولتی این ایالت‌شهر حدود ۵۰ یورو برای پوشش هزینه‌های اداری دریافت می‌شود.

ایالت‌شهر هامبورگ (Hamburg  (HH

در ایالت‌شهر هامبورگ دانشجویان در هیچ مقطعی در نخستین انتخاب دانشگاهی‌شان مجبور به پرداخت شهریه نیستند. این قانون برای تمامی دانشجویان صرف‌نظر از ملیت‌شان صادق است. مبلغی که برای پوشش هزینه‌های اداری از دانشجویان در هر ترم دریافت می‌شود حدود ۵۰ یوروست.

ایالت هسن (Hessen (HE

وزارت علوم و هنر ایالت هسن می‌نویسد، در این ایالت در حال حاضر هیچ شهریه‌ای از دانشجویان مراکز آموزش عالی دولتی دریافت نمی‌شود و دولت این ایالت هم هیچ برنامه‌ای برای اخذ شهریه ندارد. این موضوع شامل حال متقاضیان تحصیل از کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا هم می‌شود.

ایالت مکلنبورگ-فورپومرن (Mecklenburg-Vorpommern (MV

وزارت آموزش، علوم و فرهنگ ایالت مکلنبورگ-فورپومرن در پاسخ به پرسش دویچه وله می گوید، در این ایالت شهریه ای از دانشجویان در هیچ کدام از مقاطع تحصیلات عالی دریافت نمی شود. این قانون شامل حال همه دانشجویان، چه شهروندان آلمان و چه دانشجویان خارجی از کشورهای عضو یا غیرعضو در اتحادیه اروپا می شود.

ایالت نیدرزاکسن (Niedersachsen  (NI

دولت ایالت نیدرزاکسن شهریه تحصیل در مراکز آموزش عالی را از ترم زمستانی ۲۰۱۵/ ۲۰۱۴ لغو کرد. لغو شهریه شامل حال متقاضیان تحصیل در آلمان که از کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا می‌آیند هم می‌شود. عدم پرداخت شهریه ارتباطی با مقطع تحصیلی متقاضی ندارد؛ یعنی چه پس از دیپلم، چه با مدرک به رسمیت شناخته شده برای ادامه تحصیل و چه برای دکترا، متقاضی از پرداخت شهریه معاف است. وزارت علوم و فرهنگ ایالت نیدرزاکسن در پاسخ به پرسش دویچه وله تاکید می‌کند که این ایالت فعلا هیچ برنامه‌ای برای اخذ شهریه در آینده از دانشجویان ندارد. این مقررات اما تنها شامل حال مراکز آموزش عالی دولتی نیدرزاکسن می‌شود.

دانشجویان در ایالت نیدرزاکسن برای پوشش هزینه‌های اداری در هر ترم ۷۵ یورو می‌پردازند. به این هزینه بسته به شهری که دانشگاه یا موسسه آموزش عالی در آن واقع شده، هزینه‌های دیگر اداری را هم باید افزود.

مراکز آموزش عالی این ایالت مجازند از دانشجویانی که دوران تحصیل آنها از مدت تعیین‌شده طولانی تر شود، (یعنی شمار ترم‌های تعیین شده بعلاوه ۶ ترم اضافه) ۵۰۰ یورو شهریه برای هر ترم مطالبه کنند.

ایالت نورد‌راین-‌وست‌فالن (Nordrhein-Westfalen (NRW

پس از ایالت بادن‌وورتمبرگ، ایالت نوردراین -‌وست‌فالن (NRW) هم به دنبال تصویب قانون اخذ شهریه از دانشجویانی است که از کشورهای غیرعضو اتحادیه اروپا می‌آیند. رؤسای بسیاری از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این ایالت به این تصمیم معترضند. به اعتقاد آنان این تصمیم باعث کاهش شمار دانشجویان خارجی در این ایالت می‌شود  و به این ترتیب رقابت مراکز آموزش عالی این ایالت با دیگر دانشگاه‌ها در سطح بین المللی را دشوار می‌کند.

برای مثال تنها در یکی از مراکز آموزش عالی موسیقی این ایالت مثل دت‌مولد ۳۰ درصد از دانشجویان را متقاضیانی تشکیل می‌دهند که از کشورهای غیرعضو در اتحادیه می‌آیند.

وزارت فرهنگ و علوم ایالت نوردراین-‌وستفالن در پاسخ به دویچه وله در مورد اخذ شهریه از دانشجویان غیرعضو در اتحادیه که شامل حال دانشجویان ایرانی هم می‌شود، می‌نویسد: «دولت ایالتی جدید در نوردراین -‌وست‌فالن مدت زمان کوتاهی است که آغاز به کار کرده است. هنوز تصمیم روشنی در مورد دریافت شهریه گرفته نشده است. این وزارتخانه تنها می‌تواند تایید کند که در مذاکرات دولت ائتلافی از موضوع اخذ شهریه از دانشجویان کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا هم سخن به میان آمده است.»

ایالت راین‌لند-فالز  (Rheinland-Pfalz (RP

وزارت علوم، آموزش تکمیلی و فرهنگ ایالت راین‌لند-فالز می‌نویسد، مراکز آموزش عالی ایالت راین‌لند-فالز از دانشجویان برای تحصیل در تمامی مقاطع در نخستین رشته تحصیلی بدون در نظر گرفتن مدت زمان لازم برای تحصیل  شهریه‌ای دریافت نمی‌کنند. 

در مقابل ادامه تحصیل در مقاطع فوق لیسانس (مستر) که شرط ثبت‌نام در آنها تجربه کاری با توجه به نخستین مدرک دانشگاهی است، از این قاعده مستثنی است. تحصیل در این رشته‌ها و در دانشگاه‌های خصوصی مستلزم پرداخت شهریه است.

ایالت زارلند (Saarland  (SL

در مراکز آموزش عالی زارلند به غیر از مبلغی معمول که دانشجویان برای خدمات اداری، اجتماعی و بلیط دانشجویی در هر ترم به دانشگاه می‌پردازند، شهریه‌ای از آنها دریافت نمی‌شود. عدم پرداخت شهریه شامل حال تمامی مقاطع در نخستین رشته دانشگاهی می‌شود. در مقابل یکی از شروط تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی Postgraduate یا ادامه تحصیل در رشته‌هایی که شرط ثبت‌نام در آنها تجربه کاری است پرداخت شهریه است.

ایالت زاکسن (Sachsen (SN

بنا بر اطلاعات وزارت علوم و هنر ایالت زاکسن در این ایالت برای نخستین رشته در هر مقطعی که در دانشگاه‌های دولتی یا مراکز آموزش عالی وابسته به کلیسا ارائه شود، شهریه‌ای از دانشجویان از جمله متقاضیان تحصیل از کشورهای غیرعضو در اتحادیه اروپا دریافت نمی‌شود. اما مراکز آموزش عالی‌ می‌توانند از متقاضیانی که شهروند کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیستند، شهریه دریافت کنند اگر از تسهیلات ویژه کمک هزینه تحصیلی برخوردار باشند.

ایالت زاکسن آنهالت (Sachsen-Anhalt  (ST          

در ایالت زاکسن آنهالت مراکز آموزش عالی شهریه‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌کنند. عدم پرداخت شهریه شامل حال تمامی متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی این ایالت می‌شود. بر اساس اطلاعاتی که وزارت اقتصاد، علوم و امور دیجیتال این ایالت در اختیار دویچه وله قرار داده، شهریه در این ایالت تنها شامل حال دانشجویانی می‌شود که دوران تحصیل‌شان ۴ ترم بیشتر از مدت پیش‌بینی شده برای رشته دانشگاهی مورد نظر به درازا بکشد. این دانشجویان برای تحصیل در هر ترم اضافه۵۰۰ یورو خواهند پرداخت.

ایالت شلسویگ هولشتاین (Schleswig-Holstein (SH

برای تحصیل در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی دولتی ایالت شلسویگ هولشتاین شهریه‌‌ای از دانشجویان دریافت نمی‌شود. این مقررات برای تمامی مقاطع معتبر است. بنا بر اطلاعات وزارت آموزش، علوم و فرهنگ شلسویگ هولشتاین تنها برای ادامه تحصیل در برخی رشته‌ها در مقطع مستر شهریه تعیین شده است. 

عدم پرداخت شهریه شامل حال موسسات آموزش عالی غیردولتی نمی‌شود.

دانشگاه‌های ایالت شلسویگ هولشتاین از دانشجویان برای پوشش هزینه‌های اداری مبلغی برای هر ترم دریافت می‌کنند.

ایالت تورینگن (Thüringen  (TH

ایالت تورینگن از متقاضیان تحصیل در مراکز آموزش عالی دولتی این ایالت برای نخستین مقطع تحصیلی هیچ شهریه‌ای مطالبه نمی‌کند.

مانند بسیاری دیگر از ایالت‌های آلمان در هر ترم مبلغی از دانشجویان برای پوشش هزینه‌های اداری دریافت می‌شود که از جمله هزینه رفت و آمد با وسایل حمل و نقل عمومی هم در آن لحاظ شده ‌است. این مقدار در مراکز آموزش عالی تورینگن متفاوت است. برای مثال برای تحصیل در دانشگاه "فریدریش شیلر" شهر "ینا" حدود ۱۸۳ یورو در هر ترم یا در مرکز آموزش عالی "اشمال‌کالدن" ۹۰ / ۸۸ یورو برای هر ترم پرداخت می‌شود.

برای تحصیل طولانی مدت (۴ ترم بیشتر از زمان تعیین شده) دانشجو مجبور به پرداخت ۵۰۰ یورو شهریه برای هر ترم است.

ثبت‌نام در مقطع دکترا هم مانند دیگر مقاطع در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی تورینگن بدون پرداخت شهریه امکان‌پذیر است. اما داوطلبان مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ یورو برای روند بررسی درخواست و اخذ پذیرش در این مقطع می‌پردازند.

برای تحصیل در دانشگاه‌های غیر دولتی به رسمیت شناخته شده توسط دولت ایالتی، دانشجویان مجبور به پرداخت شهریه هستند. برای مثال برای تحصیل در مرکز آموزش عالی SRH ماهیانه ۴۲۰ یورو شهریه برای هر ترم پرداخت می‌شود.

 

منبع : www.dw.com

 

برخی از دانشگاه های مهندسی برق در آلمان



در آلمان در حدود ۱۴ مورد انتخاب برای تحصیل مهندسی برق به ترتیب در مقطع کارشناسی و ۲۷ مورد برای مقطع فوق لیسانس ، برای شما در دسترس است . برنامه های کارشناسی برق در آلمان اغلب به زبان آلمانی تدریس می شود اما بسیاری از دانشگاه های آلمان هم برنامه های مطالعه را به زبان انگلیسی تدریس می کنند .


دانشگاه صنعتی دارمشتات


که نام رسمی آن ( Technische Universität Darmstadt ) به اختصار ( TU Darmstadt ) است ، نقش مهمی در میان دانشگاه های مهندسی برق در آلمان ایفا می کند . این یکی از دانشگاه های برجسته آلمان است و برای دستاوردهای برجسته خود در زمینه مهندسی ، علوم سیاسی و علوم رایانه در سطح بین المللی به خوبی شناخته شده است .


دانشگاه فنی مهندسی راینلند آلمان


این دانشگاه از زمان تاسیس آن در سال ۱۹۷۰ به عنوان تنها دانشگاه فنی و مهندسی در راینلاند – فالتز ، TU شهرت قابل توجهی کسب کرده است .مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر به عنوان دو دوره فارغ التحصیلی جداگانه با جهت گیری فنی متفاوت ارائه می شود .


دانشگاه صنعتی مونیخ آلمان


این دانشگاه دارای فعالیت و همکاری قوی بین شرکت های مختلف و چندین موسسه دانشگاهی در سراسر جهان برای ایجاد محیط مطلوب بین المللی است .برنامه کارشناسی مهندسی برق و فناوری در این دانشگاه اطلاعات به دو مرحله مطالعاتی تقسیم می شود ؛ در بخش اول ، چهار ترم اول ، دانش آموزان اصول اساسی در زمینه های مهندسی برق ( ۲۸ واحد ) ، ریاضیات (۳۲ واحد) ، فیزیک (۲۴ واحد) ، سیگنال ها و سیستم ها (۲۰ واحد) ، فناوری اطلاعات ۱۶ اعتبار) را می آموزند .


دانشگاه RWTH AACHEN


تدریس ریاضیات ، علوم رایانه و آموزش مهندسی برق در دانشگاه آخن بسیار پیشرفته است و تحت هیچ شرایطی نمی تواند مورد انتقاد قرار گیرد . این دانشگاه دارای ۱۴۲ رشته تحصیلی و نزدیک به ۴۲ هزار دانشجو می باشد .دانشجویان مشغول به تحصیل رشته برق دانشگاه های مهندسی برق در آلمان ، مطالعات خود را با تمرکز بر روی ریاضیات ، علوم رایانه و مرحله ابتدایی مهندسی برق شروع می کنند


دانشگاه ULM


از زمان تاسیس این دانشگاه در سال ۱۹۶۷، جوان ترین دانشگاه در بادن-وورتمبرگ عملکرد قابل توجهی را نشان می دهد . در حال حاضر حدود ۹۵۰۰ دانشجو در سراسر دانشکده های پزشکی ، مهندسی و علوم رایانه ، ریاضیات ، علوم ، اقتصاد و علوم طبیعی زندگی می کنند . حدودا سیزده درصد از دانشجویان این دانشگاه خارجی هستند .

 

منبع: www.rajaby.com

 

 

نومروس کلاوسوس (NC) چیست؟

برای گرفتن پذیرش در رشته های مختلف دانشگاهی در آلمان سدی وجود دارد که به آن نومروس کلاوسوس (NC) می‌گویند و به معنای محدودیت‌پذیرش در برخی رشته‌های دانشگاهی است.

هرگاه در برخی رشته‌ها شمار متقاضی از ظرفیت پذیرش در آن رشته بیشتر باشد، دانشگاه‌ها به "نومروس کلاوسوس" متوسل می‌شوند. مقررات مربوط به این محدودیت در چارچوب قوانین ایالتی و فدرال تنظیم شده است. البته در مورد برخی رشته‌ها که تنها در شمار معدودی از دانشگاه‌ها ارائه می‌شوند، به دانشگاه مربوطه هم حق تعیین معیارهای مشخص برای گزینش متقاضی در آن رشته داده شده است.

معدل دیپلم متقاضی از مهمترین معیارهایی است که در "نومروس کلاوسوس" منظور شده است. هرچه شمار متقاضیان تحصیل در رشته‌ی محدودیت‌داری مانند پزشکی در یک سال تحصیلی بیشتر باشد، معیار معدل هم به همان نسبت تغییر می‌کند. برای نمونه در صورت استقبال بیش از ظرفیت پذیرش در رشته‌پزشکی، مانند اتفاقی که امسال در آلمان افتاد، معدل معیار در "نومروس کلاوسوس" به سمت نمره "یک" می‌رود.

در سیستم نمره‌دهی آلمان، بهترین نمره و معدل، "یک" است که معادل ۲۰ در سیستم نمره‌دهی ایران است.

توزیع پذیرش در رشته‌هایی با محدودیت "نومروس کلاوسوس" در آلمان به صورت مرکزی انجام می‌گیرد.

آخرین مطالب

  •  رزرو وقت مشاوره

    رزرو وقت مشاوره

    بیشتر

  • همه چیز درباره ECTS یا نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی

    همه چیز درباره ECTS یا نظام اروپایی انتقال واحدهای درسی

    بیشتر

  • شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان

    شرایط بازار کار مهندسی برق در آلمان

    بیشتر

  • برخی از دانشگاه های مهندسی برق در آلمان

    برخی از دانشگاه های مهندسی برق در آلمان

    بیشتر